Tyskland EM 2024 trupp: Julian Nagelsmanns fullständiga lag

Tysklands EM-trupp 2024 kommer att ha fullt fokus på att prestera starkt i sin hemmaturnering. Tysklands trupp till EM 2024 är nästan komplett och förbundskapten Julian Nagelsmann har presenterat en preliminär trupp på 27 man inför turneringen på hemmaplan.

Med fyra målvakter uttagna kommer Nagelsmann dock att ha det svåra beslutet att utelämna bara en av sina målvakter innan UEFA:s deadline för den slutliga EM-truppen den 7 juni – sju dagar före öppningsmatchen mot Skottland.

Avgörande är att varken Mats Hummels eller Leon Goretzka finns med i Tysklands EM-trupp för 2024, och Nagelsmann säger att han pratade med båda spelarna i ett försök att förklara sitt beslut.

”Jag har haft långa samtal med både Hummels och Goretzka. De är mycket besvikna eftersom de inte finns med på listan”, säger Nagelsmann. ”Jag försökte förklara varför de inte var med. Det är förståeligt att de är ledsna.”

Trots det finns det gott om anledningar för Tyskland att se fram emot Euro 2024, eftersom de siktar på att bli krönta till Europamästare för första gången sedan 1996.

Med Antonio Rudiger och Jonathan Tah i försvaret, Toni Kroos, Ilkay Gündogan, Jamal Musiala och Florian Wirtz på mittfältet och anfallare som Kai Havertz och Thomas Müller går Tyskland in i EM 2024 inte bara som värdland med en hel nations självförtroende i ryggen, utan också som en av favoriterna.

Att kvalificera sig automatiskt kan dock mycket väl ha haft en skadlig inverkan på Die Mannschafts förberedelser, eftersom de trefaldiga vinnarna inte har spelat en tävlingsmatch sedan gruppspelet i VM 2022. Dåliga prestationer ledde också till att Hansi Flick blev den första tyska förbundskaptenen som någonsin fick sparken, eftersom Tyskland stapplade fram i vänskapsmatcher mot länder som Japan, Turkiet och Österrike.

Deras EM-grupp innehåller också Ungern och Schweiz, vilket innebär att tyskarna verkligen är övertygade om att gå vidare till utslagsfasen oskadda – särskilt efter mars vänskapliga vinster över Frankrike och Nederländerna.

Som med alla lag i turneringen kommer Sportstravel News att ge dig allt det senaste om Tyskland när vi rapporterar live från EM. Varje match är också tillgänglig för att titta på live, medan vi har detaljer om varje Euro 2024-trupp.

Tyskland Euro 2024 Trupp: Hela laget

PositionNamnKlubb
MålvaktManuel NeuerBayern Munich
MålvaktMarc-Andre Ter StegenBarcelona
MålvaktAlexander NubelStuttgart
MålvaktOliver BaumannHoffenheim
FörsvarareAntonio RudigerReal Madrid
FörsvarareJonathan Tah Bayer Leverkusen
FörsvarareRobin KochEintracht Frankfurt
FörsvarareMaximilian MittlestadStuttgart
FörsvarareNico SchlotterbeckBorussia Dortmund
FörsvarareWaldemar AntonStuttgart
FörsvarareBenjamin HenrichsRB Leipzig
FörsvarareDavid RaumRB Leipzig
FörsvarareJoshua KimmichBayern Munich
MittfältareIlkay GundoganBarcelona
MittfältarePascal GrossBrighton
MittfältareRobert AndrichBayer Leverkusen
MittfältareChris FuhrichStuttgart
MittfältareAleksander PavlovicBayern Munich
MittfältareLeroy SaneBayern Munich
MittfältareToni KroosReal Madrid
MittfältareJamal MusialaBayer Leverkusen
MittfältareFlorian WirtzBayer Leverkusen
AnfallareNiclas FullkrugBorussia Dortmund
AnfallareKai HavertzArsenal
AnfallareThomas MullerBayern Munich
AnfallareDeniz UndavStuttgart
AnfallareMaximilian BeierHoffenheim