Didier Deschamps Presenterar Frankrike Trupp till EM 2024

Frankrikes förbundskapten Didier Deschamps presenterade på torsdagskvällen den 25-mannatrupp som ska delta i EM 2024. Som brukligt är vid de senaste stora turneringarna avslöjade Les Bleus förbundskapten sina val i TF1:s nyhetssändning på kvällen. PSG-anfallaren Kylian Mbappé (25), som missade den avgörande straffsparken i Frankrikes chockartade uttåg ur RO16 i EM 2020 mot Schweiz, kommer att få möjlighet att rätta till sina misstag. EM 2024 blir hans första stora turnering med kaptensbindeln för Frankrike.

Den största överraskningen i tillkännagivandet är den oväntade återkomsten av N’Golo Kanté (33). Mittfältaren har inte varit uttagen till landslagsuppdrag sedan den 3 juni 2022. Deschamps har bara kallat in en debutant i form av PSG:s ytter Bradley Barcola (21). Den tidigare Lyon-ungdomsproduktens mångsidighet och dribblingsförmåga kommer säkert att visa sig vara en tillgång för Frankrike. Den yngsta spelaren i truppen är PSG:s mittfältssensation Warren Zaïre-Emery (18), som utsågs till årets unga Ligue 1-spelare i måndags under UNFP Awards. På motsatt sida av åldersspektrumet förväntas Olivier Giroud (37) spela sin sista stora turnering med Les Bleus i Tyskland i sommar innan han flyttar till LAFC.

PSG:s vänsterback Lucas Hernandez är den mest anmärkningsvärda frånvaron. VM-vinnaren från 2018 ådrog sig en korsbandsskada under Les Parisiens förlust i Champions League-semifinalen borta mot Dortmund. Trots skadebekymmer har Real Madrids Aurélien Tchouaméni (24) och Bayern Münchens Kingsley Coman (27) båda kallats upp av Deschamps.

Frankrike, som inte har vunnit EM sedan 2000 års upplaga, kommer att spela två vänskapsmatcher innan de flyger till Tyskland. Den första matchen spelas mot Luxemburg i Metz den 5 juni. Fyra dagar senare tar Les Bleus emot Kanada i Bordeaux. VM-tvåorna från 2022 inleder sitt EM mot Österrike den 17 juni i Düsseldorf. De möter sedan Nederländerna den 21 juni i Leipzig innan de avslutar gruppspelet mot Polen den 25 juni i Dortmund.

PositionSpelareKlubb
MålvakterAlphonse AreolaWest Ham
MålvakterMike MaignanAC Milan
MålvakterBrice SambaLens
FörsvarareJonathan ClaussMarseille
FörsvarareThéo HernandezAC Milan
FörsvarareIbrahima KontatéLiverpool
FörsvarareJules KoundéBarcelona
FörsvarareFerland MendyReal Madrid
FörsvarareBenjamin PavardInter Milan
FörsvarareWilliam SalibaArsenal
FörsvarareDayot UpamecanoBayern Munich
MittfältareEduardo CamavingaReal Madrid
MittfältareYoussouf FofanaMonaco
MittfältareAntoine GriezmanAtlético de Madrid
MittfältareN’Golo KantéAl-Nassr
MittfältareAdrien RabiotJuventus
MittfältareAurélien TchouaméniReal Madrid
MittfältareWarren Zaïre-Emery PSG
AnfallareBradley BarcolaPSG
AnfallareKingsley ComanBayern Munich
AnfallareOusmane DembéléPSG
AnfallareOlivier GiroudAC Milan
AnfallareRandal Kolo Muani PSG
AnfallareKylian MbappéPSG
AnfallareMarcus ThuramInter Milan