Serie A Säsongen 1990


Serie A säsongen 1990 var en minnesvärd säsong med dramatiska matcher, oväntade resultat och några av de största namnen i fotbollshistorien. Det var en säsong som också såg AC Milan dominera ligan och ta hem sitt tredje raka Scudetto.

AC Milan var verkligen på toppen av sin form under säsongen 1990. De hade en stark start på säsongen och förlorade bara en av sina första 10 matcher. Milan hade en stark offensiv med Marco van Basten, Ruud Gullit och Frank Rijkaard och de var lika starka bakåt med Franco Baresi och Paolo Maldini i backlinjen. Milan fortsatte att dominera ligan under säsongen och säkrade Scudetton med en match kvar att spela.

 

Men trots Milans dominans var säsongen 1990 inte utan drama. Napoli hade vunnit Scudetton föregående år, men de kunde inte upprepa bedriften och slutade på en fjärdeplats. I stället var det Roma som utmanade Milan under säsongen. Roma hade en mycket stark trupp med namn som Giuseppe Giannini, Aldair och Bruno Conti. De var även bara tre poäng bakom Milan vid en tidpunkt under säsongen, men de förlorade sedan mot Milan och förlorade sedan även mot Lazio, vilket gav Milan ett försprång som de aldrig tappade.

En annan noterbar händelse under säsongen var Diego Maradonas avstängning på grund av narkotikabrott. Maradona var en av de mest ikoniska fotbollsspelarna under 80-talet och tidiga 90-talet och hans frånvaro var en stor förlust för både Napoli och Serie A.

Juventus var också med och utmanade under säsongen och slutade på en tredjeplats. De hade en stark offensiv med Roberto Baggio och Salvatore Schillaci och var ett av de bästa lagen på hemmaplan med bara två förluster på hemmaplan under hela säsongen.

Säsongen 1990 såg också debut av några av fotbollens mest ikoniska spelare, inklusive Francesco Totti, Alessandro Del Piero och Roberto Mancini, som alla spelade för Roma under säsongen.

Serie A säsongen 1990 var en minnesvärd säsong som såg AC Milan dominera ligan. Men det var också en säsong fylld med dramatiska matcher, oväntade resultat och några av fotbollshistoriens största namn. Med en sådan imponerande säsong av Milan, var det tydligt att de skulle dominera Serie A under en lång tid framöver.