Zlatan Ibrahimovic: ”Bryr mig inte om min förmögenhet”

Zlatan Ibrahimovic, den framstående fotbollsspelaren som under åren har imponerat på världen med sina målskyttekunskaper och spel för klubbar som Juventus, Inter, Milan, Barcelona, Paris Saint-Germain och Manchester United, avslöjar nu att han har en förmögenhet på omkring 5,5 miljarder kronor.

I en intervju med den brittiske medieprofilen Piers Morgan, som sänds på TV4 Play, ställs Ibrahimovic inför frågan om han vet hur rik han är. Han svarar att han inte bryr sig om det och uttrycker en likgiltighet gentemot sin ekonomiska status.

 

”Ja, men jag bryr mig inte om det. Om jag dör i morgon, vad är det då? Jag tänker på nästa steg. Det är inte viktigt för mig,” säger Ibrahimovic i intervjun.

För Ibrahimovic är pengar inte en källa till lycka. Han poängterar att pengar ofta leder till problem, även inom familjer, och att ökad förmögenhet kan öka stressen.

”Pengar skapar problem, även i familjer. Pengar ger stress, ju mer du har desto mer stress. Var slutar det? Du kan leva ett bra liv med normala pengar, men vad är normalt med pengar? Jag har varit på båda sidorna,” förklarar han.

Ibrahimovic delar med sig av sina egna erfarenheter och betonar vikten av att ha en balanserad syn på ekonomi. Han påpekar att han själv växte upp i en familj där fadern tjänade endast 1000 euro per månad, men trots detta hade de ett gott liv.

”Jag växte upp i en familj där min pappa drog in 1000 euro i månaden, och vi hade det fortfarande bra. Man ska betala räkningar och sådant, och jag vet sedan inte vad som är kvar. Det var hans pengar, och han gav mig pengar när jag behövde det, men jag hade ett bra liv,” berättar han.

För Ibrahimovic är glädje något som inte nödvändigtvis kommer med ökad förmögenhet. Han ser på livet som en serie av olika stunder och situationer och påpekar att även om pengar gör livet lättare, är det inte en garanti för lycka.

”Pengar gör ditt liv lättare, men jag tror inte att det ger dig glädje. För mig är glädje olika stunder. Du kan vara glad över en situation nu. Min dröm var att komma till Barcelona, men efter ett år var det min mardröm. Så det handlar om stunder,” avslutar han.

One thought on “Zlatan Ibrahimovic: ”Bryr mig inte om min förmögenhet”

Comments are closed.