Officiellt: Magnusson lämnar tränarrollen i Bois – tar nytt uppdrag

Billy Magnusson, som varit huvudtränare för Landskrona Bois sedan säsongen 2019, meddelar att han lämnar tränarrollen för att ta på sig en ny roll som manager inom klubben. Som manager kommer hans fokus att ligga på spelarförsäljningar, scouting och andra områden inom klubben. Detta beslut kommer som en överraskning för klubben, som nu måste anpassa sig till förändringen.

Som ny huvudtränare tar Max Mölder över ansvaret för a-lagets tränarstab. Magnusson förklarar att han känner att Max och övriga i tränarstaben kan få ut mer av spelartruppen än vad han själv kan för närvarande. Därför känns det rätt att ge dem en större roll, medan han själv kan fokusera på andra områden inom klubben. Trots att han lämnar tränarrollen kommer Magnusson fortfarande att vara en del av tränarstaben.

Klubbchef Michel Ekberg uttrycker att medarbetarna är klubbens viktigaste resurs, och när förändringar behövs är det deras ansvar som arbetsgivare att agera. Samtidigt ser klubben möjligheter med denna justering då de kan fokusera mer på spelarrekrytering och utveckling av den sportsliga verksamheten.

Det är ännu inte klart om tränarstaben kommer att kompletteras med ytterligare någon person framöver. För närvarande ligger Landskrona Bois på tionde plats i superettan med 18 inspelade poäng efter 15 omgångar.

Artikeln ger en inblick i den oväntade förändringen inom Landskrona Bois och hur Billy Magnusson byter roll från huvudtränare till manager, med Max Mölder som hans efterträdare som huvudtränare. Klubben ser fram emot att fortsätta sin sportsliga resa och fokusera på spelarrekrytering och utveckling under den nya konstellationen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *