Nottingham Forest värvar Elanga

– Anthony Elanga, den 21-årige svenske landslagsforwarden, har officiellt lämnat Manchester United för att ansluta till Nottingham Forest. Övergången bekräftades på klubbens hemsida där Elanga själv uttryckte sin glädje över att vara en del av den nya klubben.

Elanga fick sitt genombrott för Manchester United för två säsonger sedan under interimtränare Ralf Rangnick, vilket belönades med ett nytt kontrakt. Tyvärr har det senaste året inte varit lika framgångsrikt för svensken, särskilt efter att Erik ten Hag blev huvudtränare, vilket ledde till begränsad speltid för Elanga. Under våren nämndes han som en spelare till salu, och det har nu blivit klart att han fortsätter sin fotbollskarriär i Nottingham Forest.

 

Enligt rapporter i brittisk media har övergångssumman landat på nästan 15 miljoner pund, motsvarande ungefär 200 miljoner svenska kronor. Elangas nya kontrakt sträcker sig till sommaren 2028.

Klubbens fotbollschef, Ross Wilson, kommenterade övergången och nämnde att de är nöjda med att Elanga valde Nottingham Forest bland flera alternativ. Han noterade även att svensken visat stort engagemang för att fortsätta utvecklas och ser fram emot att arbeta under huvudtränare Steve Cooper. Elanga själv uttryckte sin tacksamhet över att vara en del av klubben och ser fram emot utmaningen.

Tidigare på dagen tog Elanga farväl av Manchester United, där han spelat sedan 2015. Han hyllade klubben för möjligheten att göra debut, spela över 50 matcher för A-laget, göra mål i Champions League och vinna en titel. Han betonade också vikten av United-supportrarnas stöd och kärlek till klubben.

Under sin tid i Manchester United noterades Elanga för fyra mål och fyra assist på 55 matcher sedan debuten säsongen 2020/21. Nottingham Forest slutade på 16:e-plats i Premier League föregående säsong. Nu ser de fram emot att välkomna Elanga till klubben och hoppas att hans närvaro kan bidra till en framgångsrik säsong framöver.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *