Officiellt: Andersson lämnar ”Giffarna”

Erik Andersson, den 26-årige fotbollsspelaren som anslöt till GIF Sundsvall inför säsongen 2021, har meddelat att han lämnar klubben när hans kontrakt löper ut vid årets slut. Efter att ha varit en ordinarie spelare och gjort 85 matcher med ”Giffarna” under åren har Andersson bekräftat att han fått intresse från Allsvenskan.

Trots att han trivts i klubben har Andersson tagit beslutet att lämna på grund av en utmanande familjesituation.

”Det är klart att det är lite jobbigt att lämna efter tre år i en klubb och en stad, och jag har verkligen tyckt om klubben, vilket jag alltid kommer att göra. Det är klart att det är lite jobbigt, men jag känner att jag är redo för det,” säger Andersson till Fotbollskanalen och fortsätter med att förklara den svåra familjesituationen.

”Jag har haft en speciell situation, då min familj inte riktigt trivdes i Sundsvall, så jag har bott här själv sista året, och har varit tydlig med att jag inte vill ha det så. Jag har därmed varit tydlig med att jag inte vill vara kvar, och det har inget med fotbollen att göra, utan bara familjesituationen.”

När han blir frågad om det har varit utmanande att vara utan sin familj under året svarar Andersson att det har varit tufft och inte ett roligt år.

Nu ser Andersson framåt och är öppen för nya möjligheter. Han håller på att undersöka alternativ och se vilka klubbar som är intresserade, men betonar att det måste vara en helhet som fungerar för familjen.

”Jag håller väl på att kolla runt lite, och ser vad det finns för alternativ och vilka klubbar som är intresserade. Sedan ska det vara en helhet och fungera för familjen, men det har redan börjat röra på sig. Jag känner samtidigt inte att jag har någon stress med att något ska bli klart nu. Det ska bli rätt för allihopa.”

På frågan om vilka förhoppningar han har för framtiden svarar Andersson att han tycker att han håller på en högre nivå än den han har varit på det senaste året och hoppas kunna ta ett steg upp. Han bekräftar även att det finns intresse från en Allsvensk klubb.

”Jag tycker själv att jag håller på en högre nivå än den jag har varit på senaste året, så förhoppningsvis kan jag ta ett steg upp, men vi får se vilka klubbar som är intresserade.”

När han blir frågad om var han ser sig själv i karriären just nu svarar Andersson att han har varit med i många år och känner att han bara blir bättre och bättre. Han betonar att han åldersmässigt är på väg in i sina bästa år.

Erik Andersson har tidigare spelat med Trelleborgs FF och Landskrona Bois.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *