Uppgifter: Ekdal har bud från Djurgården – kan lämna Spezia

Albin Ekdals tid i Spezia kan snart vara över enligt nyliga rapporter. Det sägs att det finns ett erbjudande från Djurgården på bordet för mittfältaren. Nya diskussioner om hans framtid förväntas äga rum inom kort, enligt Tuttomercatoweb. Ekdals tid i Spezia har inte utvecklats som förväntat, med en lön som anses för hög för Serie B och skador som har begränsat hans speltid.

De senaste rapporterna antyder att den svenska spelaren har ett förslag från Djurgården och kan lämna Spezia redan i januari, enligt Tuttomercatoweb. Ekdal hade tidigare visat öppenhet för en flytt tillbaka till Sverige och Stockholm, med erkännande av ”sporadisk” kontakt med Djurgården.

”Jag kommer så småningom att flytta tillbaka till Stockholm. Om det blir nu i vinter, till sommaren eller när som helst – det vet jag inte. Men snart kommer jag att vara i Stockholm,” sa Ekdal till Fotbollskanalen. Det återstår att se om diskussionerna med Djurgården kommer att leda till ett konkret beslut.

Vid 34 års ålder avslutade Ekdal nyligen sin landslagskarriär och spelade 70 landskamper för Sverige. Förutom Spezia har han representerat klubbar som Sampdoria, Hamburg, Cagliari, Bologna, Siena och Juventus under sin karriär.