Rubrik: Cifuentes: ”Haft ett bra snack med Djukanovic – han måste bestämma sig”

I en intervju efter Hammarbys seger mot Kalmar FF diskuterar tränaren Marti Cifuentes Viktor Djukanovics potential och utveckling. Trots att den 19-årige spelaren har visat spännande egenskaper och gjort fyra mål under säsongen anser Cifuentes att Djukanovic har utrymme för förbättring.

Cifuentes påpekar att Djukanovic har en ojämn prestation och behöver hitta en jämnare nivå i sitt spel. Han förklarar att Djukanovic kom till Hammarby från en annorlunda liga med en annorlunda bakgrund, vilket initialt skapade kommunikationsutmaningar. Nu, med bättre engelska kunskaper, har Djukanovic börjat förstå vad som krävs i den allsvenska ligan och i Hammarbys spelsystem.

Tränaren berättar att han nyligen hade en konstruktiv diskussion med Djukanovic där han framhävde spelarens potential och betonade vikten av att bestämma sig för att nå den högsta möjliga nivån. Cifuentes anser att Djukanovic har kvaliteter som kan ta honom långt och ser positivt på hans prestation mot Kalmar FF som ett steg i rätt riktning.

Djukanovic själv är medveten om tränarens kommentarer och instämmer i behovet av att fokusera på sin egen utveckling. Han uttrycker sin önskan att fortsätta bidra till laget genom att producera fler mål och assist och betonar att han är nöjd med sin tid i Hammarby. Djukanovic poängterar att Nenad Djordjevic, tidigare assisterande tränare i klubben, har spelat en viktig roll i hans anpassning till sin nya miljö och förståelsen av Cifuentes fotbollsfilosofi.

Avslutningsvis uttrycker Djukanovic sin glädje över att ha gjort mål mot Kalmar FF, men betonar att det viktigaste är att laget vann. Han är motiverad att fortsätta bidra till positiva resultat och strävar efter att göra ännu fler mål i framtiden.