Hur funkar Odds och Betting på Allsvenskan

Allsvenskans Odds förklarade

Match 1X2 eller resultat

Det som är det vanligaste på spelmarknaden för Allsvenskan i Sverige är att spela på vad man tror att resultatet på en specifik match blir. Antingen spelar man det exakta resultatet till exempel 1-1, 2-0, 3-2, 1-2 eller liknande. Men man kan även spela 1:a för en hemmavinst, X för oavgjort, 2 för en bortavinst.

Spel på dubbelchans

Denna variationen är den typiska Match 1X2 eller resultat där man kan välja vilken som man tror av dessa utfallen. 1 X Hemmavinst eller Oavgjord, X 2 Oavgjord eller Bortavinst, 1 2 hemmavinst eller bortavinst. Detta gör det möjligt att ha två utfall på sitt spel. Genom att göra detta blir oddsen lägre men det är mer sannolikt man prickar rätt.

Allsvenskan odds som Amerikanska, decimala och bråktal.

För Amerikanskt oddsformat är det två set av uttryck att minnas men bägge kretsar kring summan 100 kr. Först, en negativ siffra uttrycker hur mycket man måste spela för att ta hem en vinst på 100 kr. När man ser en negativ siffra som Malmö FF att vinna till -225 betyder detta att man måste spela 225 kr för att gå 100 kr med vinst, med en total återbetalning på 325 kr. När oddset är över jämnt visar Amerikanska oddsformatet en positiv siffra vilken uttrycker hur mycket man kommer vinna då man spelar 100 kr. Exempelvis, matchodds på +370 för oavgjort betyder att en insats på 50 kr ger total vinst på 185 kr och en total återbetalning på 285 kr.

För Decimala odds uttrycker oddset fulla summan som kommer återbetalas på ditt vad, inklusive insatsen. Här multiplicerar du helt enkelt det oddset med insatsen. Exempelvis, om if Helsingborg är listade till 1,71 att vinna kommer ett vad på 100 kr återbetala totalt 171 kr inklusive din insats, så att vinsten skulle bli 71 kr. Oavgjort med decimalt odds på 3,50 och ett vad på 100 kr skulle återbetala 350 kr.

För Bråk format uttrycker oddset den summa i vinst vilken kommer återbetalas på ett vad. Exempelvis, med ett vad på 100 kr till oddset 3/5 (uttryckt 3 mot 5) på IFK Göteborg kommer man se en vinst på 60 kr (100 x 3/5) plus insatssumman och en potentiell total återbetalning på 160 kr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *