Disney+ tar över rättigheterna för Europa League och Conference League.

Disney+ tar över rättigheterna för Europa League och Conference League.

Disney+ Plus kommer bli den nya ägaren och rättighetsinnehavare av UEFA Conference League och UEFA Europa League i Sverige. De tre närmaste säsongerna kommer de Europeiska klubblagsturneringarna sändas hos Disney i Sverige. 16 April meddelande Disney att man har blivit en ny aktör på den svenska sportmarknaden. UEFA Europa League och UEFA Conference League har tidigare visats för svenska sport fans å Viaplay. När säsongen 2024/2025 start kommer Europa äventyren visas på Disney+ i Sverige.

Hans Van Rijn som är VD för The Walt Disney Company Nordic & Baltics har meddelat att man inte kommer ta ut någon extra avgift från sina Disney Plus-kunder för denna fotbollen.

– Det här är fantastiska nyheter för våra svenska Disney+-abonnenter, som nu kommer att kunna följa UEFA Europa League och UEFA Conference League helt utan extra kostnad, och dessutom utöver det oöverträffade urval av serier och filmer som redan finns på tjänsten. Vi har en stolt sporttradition genom ESPN, och vårt löfte till spelarna, fansen och våra kunder på Disney+ är att leverera en produktion i världsklass, säger van Rijn enligt SportExpressen. Disney har värvat in Emir Osmanbegovic som sportchef för kanalen som tidigare var Sportchef på Discovery innan har även arbetat som fotbollschef för TV4. Säsongen 2024/25 kommer det sändas 342 Europa League och Conference League Matcher på Disney. Avtalet kommer sträcka sig 3 år framåt i tiden.