Uppgifter: Real Madrids val – ska plocka in Xabi Alonso

Inom Real Madrid cirkulerar rykten om att Carlo Ancelotti avslutar sin tränartid vid säsongsslutet, och enligt uppgifter från Radio Marca verkar Xabi Alonso vara klubbens val som nästa tränare.

Carlo Ancelotti återvände till Real Madrid 2021 och har sedan dess lyckats säkra både ligatiteln och Champions League. Trots framgångarna har italienaren stött på kritik och spekulationer om andra tränaruppdrag, inklusive rykten om att bli förbundskapten för det brasilianska landslaget.

Med Ancelottis kontrakt som löper ut efter denna säsong ser det ut som att 64-åringen inte kommer att förlänga sitt avtal. Enligt rapporter från Madridbaserade Radio Marca har klubbens president Florentino Perez och hans team beslutat att anställa en ny tränare till nästa säsong, och valet ser ut att ha klarnat. Radiokanalen hävdar att Xabi Alonso, för närvarande tränare för Bayer Leverkusen, är det valda alternativet. Alonso tog över den tyska klubben förra hösten och ledde dem till en imponerande sjätteplats i Bundesliga samt en plats i Europa League under föregående säsong. Bayer Leverkusen har också inlett den aktuella säsongen starkt, befinner sig på andraplats i tabellen med samma poäng som Bayern München.

Den 41-årige Alonso, vars kontrakt sträcker sig till 2026, har tidigare varit involverad i Real Madrids ungdomsakademi och Real Sociedads B-lag. Att välja en tidigare spelare och en erfaren tränare som Xabi Alonso kan vara ett strategiskt beslut för att föra in en ny era och kontinuitet i klubbens ledarskap. För fansen återstår det att se om Alonso kommer att bli den nya mannen vid rodret för den spanska giganten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *