Sibila lämnar Malmö FF

Ferran Sibila lämnar Malmö FF för att ta över som huvudtränare för det finska mästarlaget HJK, enligt rapporter från Fotbollskanalen och Helsingin Sanomat. Sibila, en 35-årig spanjor, hade varit anställd av Malmö FF sedan förra året, där han arbetade som individuell spelarutvecklare med fokus på att utveckla utlånade spelare samt A-lagsspelare.

Helsingin Sanomat rapporterar att parterna har kommit överens om att Sibila blir HJK:s nya huvudtränare, och även Fotbollskanalen har bekräftat att Sibila lämnar Malmö FF för att ta över tränarrollen i Finland.

Sportchefen Daniel Andersson från Malmö har varit svår att nå för kommentarer om ämnet, och MFF:s vd Niclas Carlnén har varit mycket återhållsam med information. När han tillfrågades om Sibila skulle fortsätta med Malmö FF nästa år, svarade han att han inte hade varit inblandad i sådana diskussioner och kunde därför inte ge något klart svar på frågan.

Ferran Sibila har ett pågående avtal med Malmö FF som sträcker sig in i nästa år. Han har en gedigen tränarbakgrund och har tidigare arbetat som assisterande tränare för klubbar som Gif Sundsvall, IFK Göteborg och engelska Barnsley. Dessutom har han haft ett tränaruppdrag i den japanska JFA Academy Fukushima.

HJK, också känd som ”Klubi,” är ett framstående lag i Finland och har nyligen vunnit den inhemska ligan fyra år i rad. De deltar också i gruppspelet för Europa Conference League. HJK meddelade nyligen att deras nuvarande tränare, Toni Korkeakunnas, inte kommer att fortsätta efter avslutningen av ECL-gruppspelet. Sibila tar nu över som tränare för detta framgångsrika lag.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *