Reseguide Paris och PSG

Paris är en fantastisk destination för fotbollsentusiaster med sin stolta fotbollshistoria och hem till en av Europas mest framstående klubbar, Paris Saint-Germain. Om du planerar en fotbollsresa till Paris, kommer denna reseguide att hjälpa dig att få ut det mesta av din upplevelse.

 
 1. Planera din resa:
  • Avgör vilken tid på året du vill besöka Paris och boka dina biljetter i förväg. Paris Saint-Germain har ofta matcher både i Ligue 1 (franska ligan) och UEFA Champions League.
  • Ta reda på om det finns några viktiga evenemang eller derbymatcher under din vistelse för att göra din resa ännu mer minnesvärd.
 2. Boende:
  • Välj ett hotell nära Paris Saint-Germain-stadion, Parc des Princes, för att underlätta din resa till och från matcherna. Det finns också många andra områden i Paris med bra hotellalternativ, såsom Champs-Élysées eller Saint-Germain-des-Prés.
 3. Utforska Paris:
  • Innan du går på match, se till att utforska Paris och dess sevärdheter. Besök ikoniska platser som Eiffeltornet, Louvren, Notre-Dame-katedralen och Montmartre.
  • Ta en promenad längs floden Seine eller hyr en cykel för att upptäcka staden på ett mer avslappnat sätt.
  • Missa inte att prova den berömda franska maten och njuta av en middag på en av de mysiga restaurangerna i Paris.
 4. Parc des Princes:
  • Gå på en fotbollsmatch på Parc des Princes, hemmaarena för Paris Saint-Germain. Stadion har en kapacitet på över 47 000 åskådare och en fantastisk atmosfär.
  • Köp biljetter i förväg genom Paris Saint-Germains officiella hemsida eller genom auktoriserade biljettåterförsäljare. Se till att kolla upp klädkoden och andra regler som kan gälla på arenan.
  • Ta dig till stadion med tunnelbana eller taxi. Tunnelbanestationerna Porte de Saint-Cloud och Exelmans ligger nära arenan.
 5. PSG Fan Store:
  • Besök Paris Saint-Germains officiella fanbutik för att köpa klubbens merchandiseprodukter och souvenirs. Butiken ligger i närheten av Parc des Princes och erbjuder ett brett utbud av tröjor, halsdukar och andra PSG-relaterade produkter.
 6. Alternativa aktiviteter:
  • Om du har tid och intresse, besök andra fotbollsarenor i Parisregionen, som Stade de France (hemmaplan för det franska landslaget) eller Stade Charléty.
  • Gör en guidad tur genom Paris Saint-Germains träningsanläggning, Camp des Loges, där du kan få en inblick i lagets dagliga rutiner och se spelarna träna.
 7. Resa runt:
  • Använd Paris kollektivtrafiksystem för att enkelt ta dig runt i staden. Tunnelbanan är ett smidigt sätt att ta sig till och från Parc des Princes och andra delar av Paris.
  • Om du föredrar att resa med taxi, använd betrodda taxibolag eller mobila taxitjänster som Uber.
 8. Säkerhet och praktiska tips:
  • Var alltid medveten om dina ägodelar och undvik att visa upp värdefulla saker på offentliga platser.
  • Lär dig några grundläggande franska fraser för att underlätta kommunikationen under din vistelse.
  • Ha alltid med dig en karta över Paris och ha koll på nödnummer och viktiga kontakter.

Välkommen till Paris, Frankrikes ikoniska huvudstad! Paris är känt för sin vackra arkitektur, rika kulturhistoria, romantiska atmosfär och fantastiska mat. I denna reseguide kommer vi att utforska några av de bästa platserna att besöka, sevärdheter att upptäcka, mat att njuta av och tips för att få ut det mesta av din vistelse i Paris.

Sevärdheter och landmärken:

 1. Eiffeltornet: Inga besök i Paris är fullständiga utan att besöka Eiffeltornet. Ta en hiss upp till toppen för att njuta av en fantastisk panoramautsikt över staden.
 2. Louvren: Besök ett av världens största och mest berömda konstmuseer. Louvren huserar tusentals konstverk, inklusive Mona Lisa, Venus de Milo och många andra mästerverk.
 3. Notre-Dame-katedralen: Utforska den magnifika gotiska katedralen Notre-Dame, med sin imponerande arkitektur och rika historia.
 4. Montmartre och Sacré-Cœur: Promenera genom de pittoreska gränderna i Montmartre, känd för sin konstnärliga atmosfär och charmiga kaféer. Besök också den majestätiska basilikan Sacré-Cœur och beundra den fantastiska utsikten över staden.
 5. Champs-Élysées: Ta en promenad längs denna berömda paradgata som sträcker sig från Place de la Concorde till Triumfbågen. Här hittar du också eleganta butiker, biografer och kaféer.

Kulturella upplevelser:

 1. Musée d’Orsay: Upptäck en imponerande samling av impressionistisk och postimpressionistisk konst på Musée d’Orsay, som ligger i en tidigare järnvägsstation.
 2. Centre Pompidou: Besök detta moderna konst- och kulturförvaltning, känt för sin unika arkitektur. Här kan du uppleva samtida konstutställningar, filmvisningar och evenemang.
 3. Operan Garnier: Beundra den vackra operahuset Opera Garnier, med sin förtrollande inredning och imponerande akustik. Du kan också delta i en guidad tur för att utforska dess praktfulla interiör.
 4. Sainte-Chapelle: Besök denna vackra medeltida kapell, känd för sina spektakulära glasmålningar som skapar en färgglad atmosfär när solen skiner igenom dem.
 5. Cité des Sciences et de l’Industrie: Utforska Frankrikes största vetenskapsmuseum, med interaktiva utställningar som passar både barn och vuxna.

Mat och dryck:

 1. Bistroer och kaféer: Ta dig tid att njuta av det franska köket på traditionella bistroer och charmiga kaféer. Smaka på delikatesser som croissanter, baguetter, ost, vin och macarons.
 2. Marknader: Besök Paris livliga marknader, till exempel Marché d’Aligre eller Marché des Enfants Rouges, där du kan köpa färska råvaror, ostar, färska bakverk och andra läckerheter.
 3. Michelin-stjärnade restauranger: För en gourmetupplevelse kan du boka bord på någon av Paris många Michelin-stjärnade restauranger. Testa den kreativa franska haute cuisine och upplev kulinariskt mästerskap.
 4. Brasseries: Prova den klassiska brasserie-upplevelsen och njut av traditionella rätter som sniglar, boeuf bourguignon och crème brûlée. Du hittar många brasseries runt om i staden.
 5. Vinprovning: Paris är omgiven av vingårdar, så varför inte prova några franska viner? Delta i en vinprovning för att lära dig mer om Frankrikes vintraditioner och smaka på olika vinsorter.

Tips för din vistelse:

 1. Metro: Paris har ett utmärkt tunnelbanesystem, så använd det för att resa runt i staden. Köp ett Paris Visite-kort för obegränsad resande under en viss period.
 2. Språk: Lär dig några grundläggande franska fraser. Även om många i Paris talar engelska uppskattar lokalbefolkningen att besökare försöker kommunicera på franska.
 3. Säkerhet: Var medveten om dina ägodelar och undvik att visa upp värdefulla saker offentligt. Var extra försiktig med ficktjuvar i turistområden.
 4. Tidpunkt att besöka: Paris är vackert året runt, men undvik högsäsongen (juni-augusti) om du vill undvika trängsel och höga priser. Vår och höst erbjuder ofta behagligt väder och färre turister.
 5. Utforska utanför turistområden: Ta dig tid att besöka Paris olika stadsdelar, som Marais, Latinokvarteret eller Canal Saint-Martin, för att upptäcka en mer lokal atmosfär och autentiska upplevelser.

Nu är du redo att utforska Paris! Njut av din vistelse och upptäck stadens skönhet, historia och fantastiska matkultur.

Med denna reseguide för fotbollsresor till Paris och Paris Saint-Germain hoppas jag att du får en oförglömlig upplevelse i staden och på Parc des Princes. Njut av matcherna och upptäck allt det spännande som Paris har att erbjuda!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *