Reseguide Fotbollsresor Manchester United

Manchester är en stad som är starkt förknippad med fotboll, och det finns två stora fotbollsklubbar att besöka: Manchester United och Manchester City. Båda klubbarna spelar i Premier League och är kända över hela världen för sin kvalitet och prestation. Så om du planerar en fotbollsresa till Manchester, här är några tips och rekommendationer för att göra din resa så minnesvärd som möjligt.

När ska man besöka: Det bästa tiden att besöka Manchester för en fotbollsresa är under säsongen, som vanligtvis sträcker sig från augusti till maj. Det finns många matcher att välja mellan under denna period, och beroende på vilken match du väljer, kan du uppleva en fantastisk atmosfär på och runt arenan.

Sök Hotell i Manchester

 

Hur man kommer dit: Manchester har en internationell flygplats, Manchester Airport, som är en av de största i Storbritannien. Det finns också bra tågförbindelser från London, Birmingham och andra städer i landet. När du väl är i Manchester kan du använda stadens omfattande spårvagns- och bussnätverk för att ta dig runt.

Var man ska bo: Det finns många hotell och andra boendealternativ i Manchester, från budgetalternativ till lyxhotell. Om du vill bo nära arenan så finns det många hotell i närheten av Old Trafford där Manchester United spelar.

Old Trafford: Old Trafford är hem till Manchester United och har en kapacitet på 75 000 åskådare. Arenan ligger i södra Manchester och är lätt att nå med både buss och spårvagn. På matchdagar fylls arenan med energiskt hemma- och bortasupportrar, vilket ger en fantastisk fotbollsatmosfär.

Att uppleva i Manchester: Förutom att titta på fotboll, finns det mycket att uppleva i Manchester. Besök till exempel The National Football Museum, där du kan upptäcka historien om engelsk fotboll och se massor av föremål från sportens historia. Besök också de olika områdena runt Manchester som Northern Quarter, Deansgate och Castlefield för shopping, restauranger och barer.

Sammanfattningsvis är en fotbollsresa till Manchester och att se Manchester United spela på Old Trafford en oförglömlig upplevelse. Med många hotellalternativ, bra transportförbindelser och massor att upptäcka i staden, är det definitivt värt en resa för fotbollsälskare.

Boka Fotbollsresor

Gothia Sportstravel erbjuder fotbollsresor och fotbollsbiljetter till alla ligor runt om i Europa. Gå in på gothiasportstravel.se och boka din fotbollsresa redan idag!