Neymar klar för Al Hilal – här är hans förmåner


Neymar, 31 år gammal, lämnar den europeiska toppfotbollen och har nu officiellt anslutit sig till Al Hilal.

Brassen har skrivit på för den saudiarabiska klubben, där han kommer att njuta av en imponerande lön och exklusiva privilegier. Den saudiska fotbollsligan har investerat betydande summor för att locka till sig spelare sedan den statliga investeringsfonden PIF förvärvade delägarskap i fyra klubbar.

Kronprins Mohammed bin Salman Al Saud har ambitionen att attrahera stjärnspelare från Europa, och detta mål har nåtts tidigare när Cristiano Ronaldo flyttade till Al-Nassr under vintern. Dock har den 38-årige portugisen gått förbi sina glansdagar som en av världens främsta fotbollsspelare. Den saudiska Pro League har haft en väntan på att förmå en annan global stjärna att ansluta till ligan, något som alla andra klubbar också eftersträvar.

 

Neymar till Al Hilal

Även om Al Hilal inte kunde övertyga Lionel Messi med en lön på 17,5 miljarder kronor för ett treårskontrakt, har de äntligen lyckats landa en betydande övergång.

”Jag är nu här i Saudiarabien, och jag är stolt över att vara en del av Al Hilal-familjen”, uttryckte Neymar i klubbens officiella kanaler.

Förmåner och särskilda privilegier

Neymars övergång till Saudiarabien inkluderar särskilda förmåner och privilegier. Förutom den rapporterade lönen på över en och en halv miljard kronor per år, har han tillgång till en privatjet. På liknande sätt som Cristiano Ronaldo och hans partner Georgina Rodríguez har Neymar fått dispens för att dela hem med sin flickvän Bruna Biancardi, även om de inte är gifta. Deras boende kommer att skötas av personal i ett rymligt hus.

Belöning för framgång och influencer-marknadsföring

Utöver lönen och fotbollsrelaterade bonusar kommer Neymar också att erhålla cirka 80 000 euro, knappt en miljon kronor, för varje seger som Al Hilal uppnår på planen. Utöver detta kommer brassen att tjäna omkring 500 000 euro, nästan sex miljoner kronor, för varje positivt inlägg han delar på sina sociala medieplattformar som främjar Saudiarabien.

Enligt uppgifter från silly season-experten Fabrizio Romano har Al Hilal betalat cirka en miljard kronor för att förvärva Neymar från Paris Saint-Germain. Detta markerar en betydande satsning från den saudiska klubben för att locka till sig en spelare av Neymars kaliber.