Kontrovers kring Pontus Janssons avstängning består efter överklagan

Malmö FF:s försvarare Pontus Jansson står fast vid sin avstängning på två matcher efter anklagelser om en förolämpning mot en dopningskontrollant. Klubben överklagade beslutet, men Riksidrottsnämnden har nu bekräftat att avstängningen kvarstår.

Händelsen inträffade under en bortamatch mot Djurgården den 17:e juli, då Jansson uttryckte kritik över hur dopningskontrollen genomfördes av en ensam kontrollant. Detta ledde till en påstådd förolämpning, och Jansson stängdes av för två matcher.

 

Trots Malmö FF:s överklagan fick de ingen ändring i beslutet från Riksidrottsnämnden. Jansson själv har tagit till sociala medier för att förneka anklagelserna och hävda att det som påstås ha sagts inte är sant. Enligt honom handlade kritiken om att han anser att dopningskontroller bör genomföras av två personer.

”Är du helt knäpp eller! Jag har ju sprungit i 90 minuter. Ni är ju alltid 2 personer, är du helt vrickad eller! Tror du jag tänker springa igen eller idiot! Vad fan tror du! Vilken knäppskalle. Det är ju ni som inte är 2 st. Varför måste jag följa med dig, pinsamt,” säger Jansson, enligt hans version.

Antidoping Sverige har bekräftat att det inte finns någon specifik regel om antalet kontrollanter och att det bestäms utifrån behovet. De hävdar att det fanns tillräckligt med personal på plats och att bemanningen var korrekt.

Pontus Jansson kommer nu att missa MFF:s kommande matcher mot BP och Kalmar på grund av avstängningen. Trots förvåning över att överklagan inte ändrade domen, uttrycker Jansson att han nu är redo att acceptera beslutet och gå vidare.