Jureskog lämnar Gamla Ullevi!

Jureskog lämnar Gamla Ullevi

Hösten 2020 markerade ankomsten av hamburgerkedjan Jureskogs till Gamla Ullevi i Göteborg, med storslagna planer att erbjuda gourmetburgare. Nu, tre år senare, har restaurangen stängt sina dörrar.

Johan Jureskog berättar för GP att resultatet inte blev som han hade förväntat sig:

– Vi har haft det tufft på Gamla Ullevi, säger han. Vi öppnade några månader innan pandemin bröt ut. När vi skrev på kontraktet försäkrade fastighetsägaren att det skulle vara 250 evenemang om året. Sedan sjönk antalet evenemang från 250 till noll.

Enligt Jureskog har restaurangen varit en betydande ekonomisk börda för kedjan, och att lämna lokalerna känns nu som en lättnad:

– Om det inte fungerar, så fungerar det inte… nu har vi försökt. Våra andra restauranger längs vägarna har blomstrat, så vi hoppas kunna återvända till Göteborg i någon annan form, säger han till GP.

Det är nu klart att hamburgerkedjan Mister York kommer att ta över lokalerna på Gamla Ullevi och fylla tomrummet som Jureskogs lämnar efter sig. Det blir intressant att se vad Mister York kommer att erbjuda och hur de kommer att göra sin mark på den konkurrensutsatta hamburgerscenen i Göteborg.