Jon Dahl Tomasson presenterar sin andra Trupp

Jon Dahl Tomasson har presenterat sin senaste landslagstrupp, där både Samuel Dahl och Sebastian Nanasi finns med bland de uttagna spelarna.

Jag är nyfiken på om han klarar av att spela på internationell nivå, säger förbundskapten om Malmö FF-stjärnan.

Den 2 juni samlas svenska herrlandslaget i Malmö för att påbörja förberedelserna inför två vänskapslandskamper. Först möter de Danmark på bortaplan den 5 juni, följt av en match mot Serbien på Friends Arena den 8 juni.

Jon Dahl Tomasson har nu presenterat sin andra trupp som förbundskapten. Bland de uttagna spelarna som får chansen att bära den blågula tröjan finns Samuel Dahl, Sebastian Nanasi och Niclas Eliasson. Denna nya trio får sällskap av en annan nykomling i truppen, Eric Smith.

Dahl har presterat på en bra nivå, väldigt dynamisk. Det här är en bra möjlighet att se honom. Smith har spelat på hög nivå i 2. Bundesliga hela säsongen. Han förtjänar att vara med, säger Jon Dahl Tomasson på en presskonferens.

Eliasson missade precis titeln i Grekland. Han har gjort 24 poäng, om jag inte räknat fel. Så en väldigt bra säsong. Och Nanasi … fem mål och sex assist på de första matcherna i allsvenskan. En kille jag känner väl, jag gav honom debuten i Malmö och ett kontrakt. Nu är jag nyfiken på om han klarar av att spela på internationell nivå.

Bolognas stjärnytter Jesper Karlsson är inte med i truppen.

– Det har varit ett tufft år. När han spelade i Holland gjorde han det extremt bra. Jag vill se hans kvaliteter men han har inte spelat på månader och haft ett tufft år. Förhoppningsvis får han speltid nästa säsong så vi kan titta på honom, säger Dahl Tomasson.

I övrigt får Kristoffer Nordfeldt återigen förtroendet i landslaget. Han petar Djurgårdens formstarke keeper Jacob Widell Zetterström.

Han har gjort det bra. Han har hållit fem nollor den senaste tiden. Jag såg att deras sportchef (Bosse Andersson) ville ha in honom i landslaget och det gillar jag. Det är alltid bra att få bra råd. – När man jobbar i en klubb är man lite som en förälder till sina spelare. Så klart vill de ha in honom. Men vi har fattat ett annat beslut om att behålla våra målvakter, säger förbundskaptenen.

Mattias Svanberg är skadad och var inte tillgänglig för uttagning av Jon Dahl Tomasson.

Även Ken Sema och Gabriel Gudmundsson är inte redo för landslagsspel på grund av sina senaste skadeproblem, enligt Dahl Tomasson.

MÅLVAKTER:
Robin Olsen (Aston Villa)
Kristoffer Nordfeldt (AIK)
Viktor Johansson (Stoke City)

BACKAR:
Ludwig Augustinsson (Anderlecht)
Samuel Dahl (Djurgården)
Hjalmar Ekdal (Burnley)
Isak Hien (Atalanta)

Emil Holm (Atalanta)
Emil Krafth (Newcastle)
Victor Nilsson Lindelöf (Manchester United)
Eric Smith (St. Pauli)
Carl Starfelt (Celta Vigo)
Linus Wahlqvist Egnell (Pogoń Szczecin)

MITTFÄLTARE/FORWARDS:
Jens Cajuste (Napoli)
Anthony Elanga (Nottingham Forest)
Niclas Eliasson (AEK Aten)
Emil Forsberg (New York Red Bulls)
Samuel Gustafson (Urawa Red Diamonds)
Viktor Gyökeres (Sporting)
Alexander Isak (Newcastle)
Dejan Kulusevski (Tottenham)
Hugo Larsson (Eintracht Frankfurt)
Sebastian Nanasi (Malmö FF)
Gustaf Nilsson (Union Saint­-Gilloise)
Simon Olsson (Heerenveen)
Anton Salétros (AIK)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *