IFK Göteborgs kris förvärras – noll poäng mot nykomling

IFK Göteborgs kris fortsätter att fördjupas när laget nu befinner sig på nedflyttningsplats efter AIK:s seger igår. Den nyutnämnde tränaren Jens Askou uttryckte sin missnöjdhet med en straffsituation efter matchen.

”Det ser ut som en straff från utsidan, och det gör det fortfarande när jag ser det på video. Vi behöver också att dessa marginalbeslut går vår väg,” sade han.

IFK Göteborg har endast lyckats vinna en enda Allsvenskan-match år 2023. Klubben, känd för sina 18 svenska mästerskapstitlar, tillsatte Jens Askou som ny tränare strax före uppehållet. Den danske tränaren ledde Blåvitt (lagets smeknamn) till en förlust på 2-0 mot Sirius i sin debutmatch.

Trots att han haft en månad att arbeta med laget stod Askou inför en ny motgång med en mållös match, vilket förvärrade lagets problem. Denna match markerade också en milstolpe för Andreas ”Ante” Johansson, som nu är den spelare som har flest framträdanden i ligan genom tiderna.

Trots att IFK Göteborg hade överläge i bollinnehav och var det bättre laget totalt sett, lyckades de inte bryta dödläget mot Halmstads BK, medan Malkolm Nilsson-Säfqvist imponerade i målet för nykomlingarna.

Halmstad, som ett nyuppflyttat lag, har nu 20 poäng i Allsvenskan. Laget har endast förlorat mot Malmö FF på hemmaplan. Dessutom har de besegrat AIK, BK Häcken och Djurgården, för att nämna några lag.

En publik på 9 800 åskådare dök upp på den historiska Örjans Vall-stadion på söndagen. Med en tio-poängsförsprång till nedflyttningsplatsen som innehas av AIK försämrade resultatet bara IFK Göteborgs kris.

Krav på straff ignorerades

Emellertid hade utfallet kunnat vara annorlunda för IFK Göteborg. Laget krävde en straff när Gustaf Norlin stötte ihop med en Halmstads BK-spelare vid försöket att rensa bollen. Domaren valde dock att inte ge straff.

IFK Göteborgs tränare, Jens Askou, ansåg att det borde ha varit straff.

”Jag tror att alla vet vilken situation jag syftar på, med Norlin, när han (Halmstadsspelaren) kom för sent. Det ser ut som en straff från utsidan, och det gör det fortfarande när jag ser det på video. Vi behöver också att dessa marginalbeslut går vår väg.”

Även Gustaf Norlin höll med om att det borde ha varit straff.

”Jag håller med. Det är en 50/50-situation