Fotbollsallsvenskan 2002

Allsvenskan 2002 var en spännande och minnesvärd säsong i svensk fotboll. Totalt spelades 26 omgångar från den 6 april till den 2 november. Ett avbrott i serien inträffade mellan den 14 maj och 2 juli, då Sverige deltog i Världsmästerskapet i Japan och Sydkorea.

Djurgårdens IF visade sig vara det starkaste laget och tog hem segern i Allsvenskan 2002. De imponerade med sin starka spelstil och konsekventa prestationer under hela säsongen, vilket säkrade dem SM-guldet.

När det gällde nedflyttningssituationen fick laget som hamnade på tolfte plats spela kvalmatcher mot det tredje placerade laget i Superettan för att undvika nedflyttning. De två lag som slutade på trettonde och fjortonde plats flyttades ner till Superettan inför säsongen 2003.

Årets skyttekung var Peter Ijeh från Malmö FF. Han visade enastående målsinne och gjorde sammanlagt 24 mål under säsongen, vilket gav honom förstaplatsen i skytteligan.

Allsvenskan 2002 lockade också en anständig publik. Snittet för åskådare per match var cirka 10 180 personer, vilket visar på det fortsatta intresset för fotboll i Sverige. Den högsta publiksiffran under säsongen uppnåddes under Göteborgsderbyt mellan IFK Göteborg och Örgryte IS, där imponerande 42 386 personer var på plats för att bevittna matchen.

Sammanfattningsvis var Allsvenskan 2002 en framstående säsong där Djurgårdens IF gick segrande ur striden, Peter Ijeh blev skyttekung, och publiken visade sitt stöd genom att fylla arenorna runt om i landet. Det var en tid full av spänning, glädje och fotbollsfest för alla involverade.

Läs mer om betting på Allsvenskan