Djurgården uppges sälja Asoro: ”Överens med en klubb”

Joel Asoros övergång från Djurgårdens IF tycks vara nära förestående enligt rapporter från Aftonbladet. Den 24-årige forwarden sägs vara på väg till den franska Ligue 1-klubben Metz, som för närvarande har en poäng efter två ligaomgångar. Sportchefen Bosse Andersson har bekräftat att parterna är överens om övergången, men har valt att inte nämna klubbens namn.

Efter en längre tid av spekulationer om en eventuell flytt utomlands, verkar det som att Joel Asoro är på väg att lämna Djurgården bakom sig. För att genomföra övergången krävs det att Asoro och Metz når en överenskommelse gällande personliga villkor samt att han genomgår medicinska tester. Enligt källor har Asoro redan tagit farväl av sina lagkamrater i Djurgården.

Övergångssumman för Asoros flytt uppges vara 1,2 miljoner euro enligt den franska tidningen L’Equipe, vilket motsvarar 14 miljoner svenska kronor. De medicinska testerna förväntas äga rum under onsdagen enligt tidningens rapporter.

 

Joel Asoro återvände till Sverige och Djurgården vintern 2021, efter tidigare äventyr i klubbar som Swansea, Genoa, Groningen och Sunderland. Under årets allsvenska säsong har han hittills noterats för tre mål på 16 matcher.

Vägen är nu öppen för Joel Asoro att ta sina nästa steg i fotbollskarriären genom en övergång till den franska fotbollsligan och Metz.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *