Bosse Andersson kritiserar Svff: ”Bara i Sverige det kan ske”

Bosse Andersson, sportchef för Djurgården, hamnade mitt i hetluften när han deltog i TV4:s program ”Förrädarna” och därmed missade den spännande cupfinalen. Efter att ha missat den ursprungliga matchdagen den 9 maj på grund av inspelningen, uttryckte Andersson sin besvikelse över att Svenska Fotbollförbundet (Svff) ändrade speldatum till den 1 maj.

Återkomsten från inspelningen möjliggjorde dock för Andersson att se Djurgården segra med 2-0 mot Västerås SK på Hitachi Energy Arena. Trots att han valde att inte kommentera sin medverkan i ”Förrädarna”, riktade han skarp kritik mot Svff för datumändringen.

Andersson betonade att han hade planerat att närvara vid finalen den ursprungliga matchdagen och att det var ”otroligt tråkigt” att Svff valde att flytta datumet. Han underströk att sådana plötsliga ändringar inte är vanliga och att det bara verkar kunna hända i Sverige.

Från hans synvinkel krävde den nya matchdagen noga planering, och det var orimligt att förvänta sig att alla inblandade skulle kunna anpassa sig på kort varsel. För Andersson var det uppenbart att en matchdag är satt för att respekteras, och att ändra den kräver tydliga skäl och förberedelser.

Sammanfattningsvis uttryckte Bosse Andersson sin frustration över att missa cupfinalen till följd av Svff:s beslut att ändra speldatumet. Han framhöll vikten av planering och konsekvens inom fotbollsförbundet och poängterade att dylika oplanerade förändringar bara tycks kunna ske i Sverige.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *