Blackburn Rovers utmanar Brøndby om Wahlstedts övergång

Leopold Wahlstedt, den 24-årige målvakten, har meddelat att han lämnar norska Odds BK efter en framgångsrik tid där. Trots att han tidigare nämnt att Brøndby skulle bli hans nästa destination, verkar det finnas en förändring i övergångsspelet.

Wahlstedt uttryckte sin tacksamhet för tiden i Odd och erkände klubbens roll i hans utveckling som spelare: ”Jag är väldigt tacksam för tiden jag haft i Odd och är skyldig klubben ett stort tack. När jag kom till Odd var jag ingen. Nu känner jag mig redo för nästa steg”, berättade han för TV2.

 

Enligt tidigare rapporter hade Odd och Brøndby kommit överens om en övergångssumma på åtta miljoner norska kronor (cirka 8,3 miljoner svenska kronor), och Wahlstedt hade förväntat sig att genomgå medicinska undersökningar i Köpenhamn innan övergången. Men nu verkar det som att en ny aktör har kastat sig in i kampen om den lovande målvakten.

Blackburn Rovers, en klubb i den engelska Championship-ligan, där den tidigare Malmö FF-tränaren Jon Dahl Tomasson är tränare, har enligt Nettavisen visat intresse för Wahlstedt och lämnat ett bud som överträffar Brøndbys erbjudande.

Detta har skapat en viss osäkerhet kring Wahlstedts övergång, då han enligt Nettavisen inte flög till Danmark som planerat för de medicinska undersökningarna. Istället har han förmodligen blivit engagerad i förhandlingarna med Blackburn.

Odds sportchef Morten Rønningen har valt att inte kommentera de senaste uppgifterna från Nettavisen. Detta har lämnat fans och fotbollsintresserade i spänning, i väntan på att se vart Wahlstedt kommer att fortsätta sin fotbollskarriär.

Wahlstedt anslöt till Odds BK år 2021 och har sedan dess varit en viktig spelare för klubben. Hans framgångar har inte gått obemärkt förbi, och nu verkar det som att valet för nästa steg i karriären kommer att vara avgörande. Kommer han att välja Brøndby eller väljer han istället att ta steget till Championship och spela för Blackburn Rovers under Jon Dahl Tomassons ledning? Bara tiden kommer att avslöja vad framtiden har i beredskap för den lovande målvakten.