Betta på Fotboll

Fotboll är utan tvekan världens mest omtyckta sport, och denna popularitet återspeglas tydligt även hos spelbolagen. Utbudet av odds för fotboll är betydligt bredare än för någon annan sport, med ett imponerande antal olika marknader att välja bland. Det finns med andra ord en hel värld av spännande möjligheter att utforska för fotbollsälskare när det kommer till betting.

Inom fotbollsbetting finns det ett överväldigande utbud av marknader, där vissa naturligtvis är mer populära än andra. I denna guide kommer vi att gå igenom de olika alternativen så att du kan hitta just dina favoritodds och marknader och upptäcka allt det spännande som fotbollsbetting har att erbjuda.

Fotbolls betting – Hur kan man betta på fotboll?

Det vanligaste inom fotbollsbetting är att man spelar på 1X2. Det vill säga vem som vinner, förlorar eller matchen slutar lika.

Vanliga betting marknader för fotboll

1X2-marknaden är utan tvekan den mest populära marknaden när det kommer till fotboll. Här förutspår vi resultatet av en match genom att antingen tippa på att hemmalaget vinner (1), att bortalaget vinner (2), eller att matchen slutar oavgjort (X). Det är en grundläggande men central del av spelvärlden för fotbollsfans världen över.

Över/Under-marknaden är en central del av fotbollsspelandet där målskillnaden avgör vinsten i matchen. En särskilt populär variant är att satsa på antalet mål i en match. En vanlig gräns är 2,5 mål, men det finns alternativ från 0,5 mål upp till över 5,5 mål eller till och med fler. Detta är en högt rankad marknad bland fotbollsspelare, särskilt när det gäller att förutse om det blir fler eller färre mål än ett visst antal.

Över/Under-marknaden är särskilt populär när det handlar om att förutsäga om det kommer att bli fler eller färre än ett angivet antal mål i en match. Det vanligaste är att satsa på över 2,5 mål, vilket innebär att det behövs minst tre mål i matchen för att spelet ska lyckas. Förutom att satsa på antalet mål finns det också andra marknader som erbjuder olika aspekter av matchen, såsom antalet hörnor, antalet gula/röda kort, antalet inkast och antalet offsides-situationer.

Båda lagen gör mål/BLGM – Med denna marknaden kan du spela på om du tror att båda lagen kommer göra mål i matchen.

Dubbelchans – 1X2 var ju vanligt men istället kan man välja dubbelchans. Då spelar du på två alternativ som1X eller 2X.

Draw no Bet (DNB) är ett spelformat som tillåter spelare att satsa på antingen hemma- eller bortalaget för att vinna matchen. Det unika med DNB är att om matchen slutar oavgjort, får spelaren tillbaka sin insats. Detta gör det till ett attraktivt alternativ för de som vill minska risken för förlust i händelse av en oavgjord match. Med DNB har spelare möjlighet att njuta av spänningen i att välja en vinnare utan att behöva oroa sig för att förlora sin insats om resultatet blir oavgjort.

Korrekta resultatet där båda lagen gör mål –

Ytterligare två vanliga marknader inom fotbollsspel är korrekt resultat och båda lagen gör mål. I korrekt resultat-marknaden är målet att förutse det exakta slutresultatet i matchen. Spelaren väljer det specifika utfallet de tror kommer inträffa, till exempel 1-0, och vinsten erhålls endast om det valda resultatet stämmer överens med det faktiska resultatet. Denna marknad brukar erbjuda höga odds, eftersom det är en av de mest utmanande att förutspå.

På båda lagen gör mål-marknaden satsar spelarna på om båda lagen kommer att göra mål under matchen eller inte. Detta är ett enkelt Ja eller Nej-spel med bara två alternativ att välja mellan. Det är en populär marknad där spelarna kan sätta sin tro på antingen ett målrikt möte eller en mer defensiv match.

Målskytt eller assist-marknaden ger spelarna möjlighet att satsa på vilken eller vilka spelare som kommer att göra mål under en match. Ofta blir den spelare som gör mål den stora hjälten, men även framspelaren förtjänar beröm för sin assist. Här kan spelarna lägga sina vad på om en specifik spelare kommer att göra mål under matchen, eller ännu mer specifikt om spelaren gör det första eller sista målet. Det finns också spännande alternativ som att satsa på om en spelare gör minst två mål under matchen.

Vissa spelare väljer att kombinera olika marknader för att öka spänningen, såsom att satsa på om en spelare gör mål samtidigt som han blir varnad, eller om han både gör mål och ger en målgivande passning under matchen. Spelarspecialer erbjuder många olika kombinationsmöjligheter och vilka alternativ som är tillgängliga varierar från match till match. Det är en fascinerande aspekt av fotbollsspel där spelarna kan sätta sin tro på specifika spelares prestationer under matchen.

Halvtid/Fulltid – Hur tror du resultatet slutar efter 45 min i halvlek eller 90 minuter?

Avancerad lagstatistik –

För de som vill fördjupa sig ytterligare i fotbollsstatistik erbjuds avancerad lagstatistik. Denna kategori omfattar marknader som bollinnehav, antal offsides eller fouls som ett lag genererar. Vissa av dessa statistikmarknader kan också tillämpas på individuella spelare. Till exempel kan man satsa på totalt antal avslut för ett lag eller en specifik spelare under en match, vilket är en vanlig marknad för över/under-spel.

Avancerad lagstatistik tillhandahåller detaljer som hemmalagets procentuella bollinnehav eller antalet fouls som bortalaget orsakar. Det finns många något mer obskyra marknader inom betting på lagstatistik för de som är intresserade av att gräva djupare i matchanalysen. Dessa marknader ger spelarna möjlighet att utforska spelets olika aspekter och kan bidra till en mer nyanserad förståelse av hur en match kan utvecklas.

Asian Handicap är en spelform där handikapp införs i olika spel. Till exempel kan du satsa på att ett lag vinner matchen men börjar med ett handikapp på -1. Det innebär att laget börjar med ett måls underläge, och din satsning vinner om laget vinner med två mål eller fler. Denna strategi används ofta när det finns en klar favorit i matchen. I sådana fall kan oddsen för favoriten vara låga, men genom att tillämpa Asian Handicap ökar oddsen betydligt.

Asian Handicap är särskilt populärt bland erfarna spelare och i Asien. Det ger en möjlighet att öka oddsen och skapa mer värde i spelen, särskilt när det finns en stark favorit i matchen. Genom att tillämpa handikapp kan spelarna balansera ut oddsen och göra spelen mer intressanta och givande.

Matchspel på en fotbollsmatch innebär unika kombinationer som erbjuds av spelbolagen. Dessa spel, kända som matchspel, kan omfatta olika händelser och utfall under matchen. Till exempel kan man satsa på om det kommer att bli straff i matchen och om något av lagen kommer att göra mål från straffpunkten. Andra alternativ inkluderar att satsa på om ett lag vinner samtidigt som de håller nollan, eller om hemmalaget vinner utan att släppa in några mål.

Du kan också satsa på att ett lag vinner en enskild halvlek eller båda halvlekarna. Att förutsäga vilket lag som gör det första eller sista målet är också ett populärt alternativ. En annan vanlig marknad är udda/jämnt, där spelarna kan satsa på antalet mål i matchen eller om ett specifikt lag kommer att göra ett udda eller jämnt antal mål under matchen. Dessa matchspelsalternativ ger spelarna möjlighet att satsa på specifika händelser och utfall under en fotbollsmatch och bidrar till en spännande spelupplevelse.