Arenor i Azerbajdzjan

Azerbajdzjan är ett land som tillhör UEFA och ligger i Asien/Europa. Azerbajdzjan har många fina fotbollsarenor i landet. Här är en lista på fotbollsarenor i Azerbajdzjan.

Nationalarena

NameCityClubsCapacity
Bakı Olimpiya StadionuBaku69 870

Topaz Premyer Liqası

NameCityClubsCapacity
Bakcell ArenaBakuNeftçi11 000
ASK ArenaBakuKeşlə8 125
Azərsun ArenaBakuQarabağ5 800

Övriga

NameCityClubsCapacity
Tofiq Bəkhramov StadionuBakuNeftchi, FK Baku31 100
Habil Xəlilov StadionuImishliMKT-Araz8 500
SKİF StadionuBaku2 508

Azerbajdzjan är hem för flera imponerande fotbollsarenor som speglar landets passion för sporten och dess strävan efter att vara värd för internationella evenemang. Här är en översikt över några av de mest framstående arenorna i landet:

  1. Baku Olympic Stadium: Detta imponerande stadion är flaggskeppet för fotboll i Azerbajdzjan. Med en kapacitet på över 68 000 åskådare är det landets största arena. Byggd inför de europeiska spelen 2015 har den även varit värd för UEFA Europa League-finalen 2019 och var en av spelorterna för Europamästerskapet i fotboll 2020. Med sin moderna design och förstklassiga faciliteter är Baku Olympic Stadium en ikonisk symbol för sport i landet.
  2. Tofiq Bahramov Stadium: Denna arena är belägen i huvudstaden Baku och har en kapacitet på cirka 31 000 åskådare. Den är uppkallad efter den berömda azeriska fotbollsdomaren Tofiq Bahramov, som dömde det kontroversiella ”målet som aldrig var” under VM-finalen 1966. Stadion har varit värd för många nationella och internationella fotbollsmatcher och är hem för flera av Azerbajdzjans stora klubblag.
  3. Bakcell Arena: Belägen i staden Sumqayit, är Bakcell Arena hemmaarena för fotbollslaget Sumqayit FK. Arenan har en kapacitet på cirka 15 000 åskådare och är utrustad med moderna faciliteter för både spelare och publik. Den har också varit värd för flera landskamper och andra sportevenemang.
  4. Dalga Arena: Även belägen i Baku, är Dalga Arena hemmaarena för fotbollsklubben Zira FK. Med en kapacitet på cirka 6 000 åskådare är det en intim arena som skapar en fantastisk atmosfär under matcher. Trots sin mindre storlek är Dalga Arena ändå en viktig del av Azerbajdzjans fotbollsscenario och har sett många spännande ögonblick på planen.

Dessa fotbollsarenor i Azerbajdzjan representerar landets engagemang för att främja fotbollskulturen och vara en del av den globala fotbollsfamiljen. Med moderna faciliteter och entusiastisk publik är de platser där minnen skapas och där passionen för spelet frodas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *